Reacties bij de scenartherapie

Het is gebruikelijk dat bij een natuurgeneeskundige behandeling eerst een zogenaamde actieve reactie of geneespijn ontstaat, die zelfs bevorderlijk is. De soms wat hinderlijke nawerking is zelfs graag gewild en verdwijnt vanzelf. De eerste vraag die aan de patiënt wordt gesteld is meestal, wat eraan schort als mankement. Meestal wordt dan een lokale pijn aangegeven. Dit is in de scenartherapie de zogenaamde eerste “dominosteen”, die door het lichaam wordt aangegeven en waar de overige “stenen” van afhankelijk zijn als deze eerste “steen” tenslotte valt. Vaak wordt na de behandeling van een pijnlijke plek waargenomen dat ook andere klachten zomaar verdwijnen of weer tijdelijk aanwakkeren. Soms is één lokale behandeling al voldoende om de patiënt ervan te ontlasten. De therapie kan zowel bij acute als bij chronische kwalen in elk stadium worden toegepast.

 

De computerbestuurde chip in het scenarapparaatje wekt namelijk impulsen op, die in de vorm bijna gelijk zijn met de lichaamseigen zenuwimpulsen. De therapeut herkent daarin de antwoorden van het lichaam. Scenargeneeskunde is feitelijk een combinatie van een hoog technisch systeem, dat gebaseerd is op biologische processen en signalen in het lichaam en deze corresponderen met alle energiebanen. De neurofysiologische en natuurgeneeskundige methodieken vormen een bestanddeel van de algoritmetherapie, die de zelfhelende krachten in de mens bevordert. Slechts de energetische en werkzame impulsen worden afgegeven via het lichaam. Deze zijn samengesteld uit een voorimpuls en een hoofdimpuls. De voorimpuls kan door de therapeut via de display ingesteld worden als een belangrijke parameter, die overigens weer vele instellingen en combinaties kent. De ingebouwde elektrode meet zowel de huidweerstand als de reactieverandering van zenuwprikkels.

 

De signalen van de biofeedback worden als één schakelplan logistiek aan elkaar verbonden en op elkaar afgestemd. Na de eerste voorimpuls komt het tot een direct initiale reactie en kettingreactie. De signalen van de biofeedback worden telkens met de voorafgaande en alle eerdere lichaamsreacties vergeleken. De behandeling heeft op de gewenste plek een nieuw evenwicht in het lichaam bereikt en het proces van heling geactiveerd.

                                                                                                                                                                     <terug naar menu

©             www.natuurarts.info