Personalia

 

Holkje Huige van der Weij

Geboren in juli 1951. In 1976 afgestudeerd als arts in Utrecht. ´´Tijdens mijn studie heb ik homeopathie- en kosmologieopleidingen (analoge verbanden met de natuurelementen) gevolgd. Na mijn artsenstudie ben ik me gaan specialiseren in de algemene natuurgeneeswijze, vooral in Duitsland. In de jaren 1976 tot 1985 ben ik opleidingen gaan volgen in iriscopie, homeopathie, fytotherapie, voetzone- en reflextherapie, voedingsleer en natuurlijke methoden zoals ‘Schröpfen’ (laatkoppen of cupping) en 'baundscheidtieren' (percutaan ontgiften via de huid).

In 1990 heb ik een vierjarige opleiding voltooid aan het Psychosynthese-Studies Instituut Weideheuvel te Ouderkerk aan de Amstel. Vanaf die tijd ben ik als psychosynthesetherapeut verbonden aan dat Instituut. In datzelfde jaar ben ik me gaan specialiseren in het behandelen van mensen die kanker hebben, zowel individueel als in groepsverband. Vanaf 2000 ben ik cursussen gaan geven aan vrouwen in de overgang met als titel: “De overgang als tocht naar kracht en wijsheid”.

 

Geïnspireerd door de natuurgeneeswijze en psychosynthese, heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld, waardoor een geïntegreerde aanpak van ziekte mogelijk is. De relatie tussen lichaam en geest en de betekenis van ziekte is iets dat me erg boeit.’’

http://www.natuurarts.info/images/Over%20ons%20header.jpg

Gerard Huige

“In het begin van de jaren zeventig volgde ik de Duitse opleiding voor Heilpraktiker. Ik ben geboren op 2 februari 1948. Omdat ik zelf qua gezondheid vroeger (in de jaren zestig) het één en ander moest ontberen, kwam ik veel in contact met de orthodoxe geneeskunde. Hun aanpak hield mij veel bezig. Misschien was er een andere, een meer natuurlijke wijze van aanpak mogelijk. In Osnabrück kwam ik in contact met de lector van het Humbold-lyceum-college, dr. Zacharias. Deze heeft mij onder andere veel geleerd over de Duitse taal en de grammatica, waarvoor ik hem nog steeds erg dankbaar ben. De weg stond nu open om verder in Duitsland te studeren. Ik meldde mij in 1971 aan bij de Duitse Heilpraktikerschule Hannover-Wunstorf en werd aangenomen als student, omdat ik aan hun eisen voldeed. De Duitse taal was ik intussen machtig en zo kwam ik in aanraking met een aantal collega's, die al lang in Hannover praktiseerden.

 

Ik had het geluk dat ik als werkstudent stage mocht lopen bij dr. med. Klaus Kropp, destijds aan de Geibelstr. 66 in Hannover. Zijn operationele aanpak en praktische leiding fascineerde mij zeer. Bij hem mocht ik gedurende mijn gehele studie, in afwisseling bij een met hem samenwerkende andere collega, mijn praktijkervaring opdoen. Na voltooiing van deze academische vakstudie ging ik terug naar mijn geboorteland Nederland en opende in juli 1975 een eenvoudige praktijk. Ik ontmoette in het begin van 1976 mijn vrouw, die destijds een bijna afgestudeerd arts was en toen besloten we samen te gaan werken. De praktijk groeide gestaag. Eind 1976 vertrokken wij met de praktijk naar Assen - Beilerstraat 59 - en praktiseerden er tot 1987. Hierna vestigden wij met onze praktijk in Raalte, waar ik nog steeds tot mijn tevredenheid mijn beroep als natuurheelkundige uitoefen.”